Αναστασία Μοσχονά // Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια EuroPsy

IMG 647711...Λίγα λόγια για μένα και την δουλειά μου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η προσωπική μου εμπειρία και ποικιλομορφία στις ακαδημαικές αλλα και επαγγελματικές μου διαδρομές μου έδωσαν την ευκαιρία να εργαστώ και να εξελιχθώ στον τομέα της ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσα στον οποίο επένδυσα τις δυνάμεις μου με μεγάλη αφοσίωση για αρκετά χρόνια.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος παίρνοντας το πτυχίο στην Ψυχολογία (BA/Bachelor of Arts in Psychology). Στη συνέχεια φοίτησα στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας οπου και απέκτησα το πρώτο μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο εξωτερικό, στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στην Μεγάλη Βρετανία με το 2ο και 3ο μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (PgDip/ Post Graduate Diploma in Psychology, Msc/Master of Science in Counselling Psychology, Post Msc /Post Master of Science in Counselling Psychology).

Στην πορεία των μεταπτυχιακών μου σπουδών δραστηριοποιήθηκα σε διάφορους κρατικούς φορείς του Λονδίνου ως Ψυχολόγος στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης οπως στην Υπηρεσία Απώλειας (Wansdworth Bereavement Service), και την Υπηρεσία Υποστήριξης θυμάτων (Victim Support Lambeth). Τα τελευταία δυόμιση χρόνια παραμονής μου στην Αγγλία και παράλληλα με το 3ο μεταπτυχιακό μου και την μετέπειτα επίσημη απόκτηση του τίτλου αναγνωρισμένων Ψυχολόγων της Μεγάλης Βρετανίας στην Συμβουλευτική Ψυχολογία, εργάστηκα σε Κρατικές Φυλακές υψίστης ασφαλείας ως Ψυχολόγος στην πτέρυγα “Επικίνδυνων και Σοβαρών Διαταραχών της προσωπικότητας “(Dangerous and Severe Personality Disorder Unit).
Μετά το πέρας των σπουδών μου καθώς και της προυπηρεσίας μου στην Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφοντας στην Ελλάδα ολοκλήρωσα το 4ετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα. Αργότερα εργάστηκα ως Επόπτρια ομάδων κλιμακίων για την ΜΚΟ "Praksis", στο πρόγραμμα: "Επείγουσα βοήθεια για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ελληνική επικράτεια". Ο ρόλος μου ήταν στην εποπτεία προσωπικού της Praksis. Το προσωπικό αποτελούνταν απο ψυχολόγους γιατρούς, νοσηλευτές και φροντιστές που δραστηριοποιούνται  στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα "Hot spot" των νησιών. Ο ρόλος μου ήταν η ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των ανθρώπων αυτών, με στόχο την συναισθηματική αποφόρτιση τους για  την αποτελεσματικότερη βοήθεια που προσέφεραν στον βαριά, συναισθηματικά και ψυχικά τραυματισμένο  πληθυσμό.

Δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα οπου και διατηρώ γραφείο ως αδειούχος ψυχολόγος. Είμαι αναγνωρισμένο τακτικό μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων(BPS), καθώς και τακτικό μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Υγειας (HCPC). Στην Ελλάδα είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).

Μέσω του Κλινικού 4ετούς Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στα πλαίσια των ομαδικών ερευνητικών εργασιών συμμετείχα σε ποιοτική έρευνα, η οποία επιχειρούσε αφηγηματική ανάλυση μιας αυτοβιογραφικής ομιλίας της Virginia Woolf, και η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP),και έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015. Το συνέδριο ασχολήθηκε με θέματα φύλου, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού και κακοποίησης. Η εργασία έλαβε πολύ θετικά σχόλια, τόσο στο πλαίσιο του συνεδρίου, όσο και από συναδέλφους μου ερευνητές που είχαν την ευκαιρία να τη διαβάσουν στο διαδικτυακό χώρο ανταλλαγής ερευνητικών εργασιών και απόψεων [www.researchgate.net], όπου έχει αναρτηθεί.

Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Μολονότι στη διάρκεια των σπουδών μου και της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας είχα την ευκαιρία να πειραματιστώ με ποικίλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις κατέληξα σε μια θεραπευτική προσέγγιση η οποία κατα την προσωπική μου άποψη είναι ένας πιο ολοκληρωμένος τρόπος να έρθει κανείς σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό και τους σημαντικούς άλλους.
Η ειδίκευσή μου είναι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του Κλινικού 4ετούς Προγράμματος Ειδίκευσης του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας «Λόγω Ψυχής». Το Ινστιτούτο ακολουθεί την εμπλουτισμένη προσέγγιση της συστημικής προσέγγισης: “SANE” (System-Attachment-Narrative-Encephalon). Η συγκεκριμένη Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, εμπλουτίζει τη συστημική ψυχοθεραπεία με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, με τις βασικές παραδοχές της αφηγηματικής ψυχολογίας και με τα συναφή ευρήματα απο τον τομέα των νευροεπιστημών για τον εγκέφαλο.

Ειδίκευση στη Συστημική Διάγνωση & σε Ψυχομετρικά Τέστ:

Παράλληλα με την ειδίκευση μου στην Συστημικη Ψυχοθεραπεία, ολοκλήρωσα και το 3ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Διάγνωση & σε Ψυχομετρικά Τέστ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια συνθετική διαγνωστική διαδικασία που αφορά ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες με σκοπό την “κατασκευή” μιας πολυεπίπεδης και πληρέστερης εικόνας του ατόμου που γίνεται μέσα απο μια συνεργατική διαδικασία (MMPI, TAT, Rorschach, Sentence completion).

Υπηρεσίες

user1

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 Η Ψυχοθεραπεία ειναι μια μακροχρόνια διαδικασία μέσα απο την οποία οι θεραπευόμενοι προσπαθούν να νοηματοδοτήσουν διαφορες πτυχές της ζωής τους, με εναν τρόπο υποστηρικτικό...

user3

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που επιθυμούν μέσα απο την ψυχοθεραπευτική διαδικασία να συνειδητοποιήσουν και να επεξεργαστούν συναισθήματα ...

user2

ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν μπεί στη διαδικασία της ατομικής ψυχοθεραπείας και έχουν εμπιστευτεί την διαδικασία μπορούν να συνεχίσουν την ψυχοθεραπεία τους μπαίνοντας...

Που θα μας βρείτε

Δ. Χρήστου Βουρνάζου 3, Αθήνα 115 21

210.64.48.404

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

captcharefresh

Copyright © 2016 All Rights Reserved Συγκρότηση

Πολιτική Απορρήτου
κατασκευή ιστοσελίδων webmac